Kapulat pois lastenrattaista! - Soili Haverinen Sivuston tehtävänä on herättää yhteiskunnallista keskustelua erityisesti lapsiperheiden taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvistä aiheista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomi-neito

Naistenpäivä ja Suomi-neidon rekisteröimätön liittosuhde 2018

Ikinuori sydänkäpysemme Suomi-neito, 100 v,  voisi jo itsenäisyytensä ajan sadannen naistenpäivän kunniaksi todeta olevansa kypsä ja oikeutettu ihan itsellisesti päättämään myös mahdollisesta liittoutumisestaan jo pidempäänkin sillä silmällä katsotun tasavertaisuutta arvostavan läntisen kumppanin kanssa - vaikka se sitten ehkä muka 'loukkaisikin' jonkin tappiolle jääneen väkivaltaiseksikin tiedetyn exän ja 'kilpakosijan' heikkoa wanna-be-suurvalta-machoitsetuntoa.

Suomi-neidon vaihtoehdot: Nato, YYA2.0 tai Lähestymiskieltohakemus?

Suuren kansainvälisen rauhantyö- ja kulttuuriverkoston pää-äänenkannattaja Krasnaja Zvezda valittaa tuoreessa artikkelissaan sitä, että Suomi on käytännössä jostain kumman syystä luopumassa tai peräti jostain vielä käsittämättömämmästä syystä jo osin luopunut liittoutumattomuudestaan eli luottamuksellisista ja rauhanomaisista suhteistaan suureen Eurooppaa kaikin tavoin vakauttavaan Naapurisopuun ja Edistykseen. Tämän olemme menneet tekemään huolimatta öky-Norjan kasvavasta uhosta ja uhasta ja Ruotsin petollisesta perinteestä sotilasavun antajana. Ks.

Ahtisaari tuntee Putinit kuin Milosevicit

Viipurilainen rauhannobelisti ja tasavallan presidentti Martti Ahtisaari asiat vähintään muutamaan kertaan kokeneena yhä aktiivisena rauhantekijänä ihmettelee varmaan, eikö se Milosevicin esimerkki ole ollut lännelle riittävä siitä, miten luotettavia nuo nousuhumalassaan haulikon kanssa riehuvat ja naapurustossaan kauhua herättäneet pullistelevat putinistiset pikkustalinit ovat neuvottelukumppaneina.

"Ystävyyttä" yli rajojen Donetskissa ja Alakurtissa

Druzhba on venäjänkielinen sana, joka ei tarkoita ystävyyttä ainakaan ulkomaalaisia kohtaan. Varsinkaan Leninin ja Stalinin ajoista lähtien ei myöskään "veljellinen apu" ole ollut kenenkään muun kuin venäjämielisten kolonialistien ja viidensien kolonnien toivomaa.

Mitä on olla itsenäinen?

Onhan se lähdettävä sanakirjamääritelmästä. Itsenäinen tarkoittaa erillistä, omaa kokonaisuuttansa muodostavaa, riipumatonta. Riippumaton taasen avataan olevan täysivaltainen, vapaa. Näin itsenäisyyspäivänä juhlistamme valtiomme nimellistä itsenäisyyttä, vaan on aiheellista pysähtyä miettimään, ovatko suomalaiset itsenäisiä? 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä