Kapulat pois lastenrattaista! - Soili Haverinen Sivuston tehtävänä on herättää yhteiskunnallista keskustelua erityisesti lapsiperheiden taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvistä aiheista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Käytöstavat

VÄHÄN RAJAA, MYÖS MEILLE SUOMALAISILLE

VÄHÄN RAJAA, MYÖS MEILLE SUOMALAISILLE!

Alkuviikosta eräs maahanmuuttajanuori käveli Joensuun kadulla. Nuori oli tullut perheensä mukana muutama vuosi sitten Suomeen keskeltä sotaa ja suoritti tuonakin päivänä peruskouluopintojaan aikuisperuskoulun puolella. Kadulla kävellessään suomalainen nainen pysäytti hänet. Nuori otti kuulokkeet korviltaan ajatellen naisen tarvitsevan apua. Nainen alkoi huutaa: ”Vittu mene pois Suomesta!”, ”Te raiskaatte tytöt”. 

Vihreiden ajatusmaailman keveys.

Tapaus Pennanen puhuttaa varmasti pitäkään, sen verran hölmö tempaus tämä oli häneltä.Tulee varmasti kiva lasku lentoyhtiöltä, viivytykset kun maksaa. Oliko tarkoitus juuri saada sitä huomiota, vaaleja silmälläpitäen ja sehän nyt onnistui.( Myönnän, sitä itse käytin hyväksi Kunnallisvaalien alla hyvällä menestyksellä/ näkyvyyttä mediassa sain ) Entä mitäpä mietti hänen muu perhe?Joutuivat reissuun lähtemään ilman vaimoa ja äitiä. Mennäänpä miettimään tarkemmin tätä provokaatiota. Oliko se vihreän puolueen masinoima?

Siivoojaa voi ja saa tervehtiä

Bussikuskin tervehtimisestä on kirjoitettu lehdissä asti, ja somejakojen kommenttiosiot ovat täyttyneet kommenteista, joissa paheksutaan hiljaisen surulliseen sävyyn sitä, jos kukaan ei moikkaa kuskia.

 

Vielä kun sama saataisiin ulotettua siivoojiin, olisimme matkalla jo oikein hyvään suuntaan. Miltei missä ikinä olenkaan - yliopistolla, punttisalilla, kaupassa, kahvilassa tai kadulla - harva moikkaa siivoojaa: enpä ole sitä juuri itsekään tehnyt.

 

Minne maailma on menossa?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mi hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.  Tai ainakin minua, vaikka en enää niin pieni olekaan.


Puhun tällä kertaa tässä blogissa kahdesta asiasta jotka ovat oman mukavuusalueeni ulkouolella, eli en ymmärrä niitä, enkä tavallisesti puhu enkä kirjoita niistä asioista, koska koen olevani aivan eri mieltä niistä asioista kuin useimmat ja pelkään että todennäköisesti minun ajatuksiani ei ymmärretä ja niitä ihmetellään.

Vastarannan kiiski 2.0

Tämä blogaus on henkilökohtainen tilitys/julistus eräänlaisesta aatesuunnan muutoksesta. Olen kesän ja syksyn varrella hieman ynnännyt ykkösiä yhteen ja koonnut viimeisen parin vuoden henkilökohtaisia muutoksia elämässäni. Heitän pyyhkeen kehään mitä tulee ajatukseen kehittää maailmaa paremmaksi keskustelemalla ja aion yhteiskunnallisissa asioissa toimia vastedes enemmän yksin, vähemmän ryhmässä. Sanoihan jo Kari Suomalainenkin "en ole ryhmäihminen, olen mielummin yksin oikeassa kuin ryhmän kanssa väärässä". Katsotaanpa.

Soittavan asiakkaan riesa

Hollannista kantautuu sinänsä riemastuttava ja ymmärrettävä "kehitys": huoltoaseman henkilökunta sai tarpeekseen tiskin soittavista asiakkaista (tiedättehän: älypuhelin kiilattuna puhuvan pään ja olkapään välissä samalla kun yritetään maksaa kortilla, ilman minkälaista katsekontaktia). Hartholt-huoltoaseman tiskillä lukee nykyisin "In verband met uw privacy helpen wij u niet tijdens uw telefoongesprek. Wij helpen u graag verder na uw telefoongesprek" (Teidän oman yksityissuojanne vuoksi emme palvele Teitä puhelinkeskustelunne aikana.

Homo sapiens:ista >> homo smartphonicus?

Ilmiö on meille kaikille tuttu: pariskunta istuu kahvilassa ja molemmat tuijottavat älypuhelimensa ruutua; koululainen ajaa polkupyörällä ja tekee samaa kuin äsken mainittu pariskunta, mutta ajaessa; autoilija istuu liikennevalossa, katse tiukasti alaspäin jne, jne.

Kuntavaalikeskustelut ja puheenjohtajatentit 2017

Näin kuntavaalien alla olen katsonut x-määrän erilaisia kuntavaalikeskusteluja ja puheenjohtajatenttejä joko TV:sta tai netistä. Päällimmäisenä on mieleeni jäänyt epäilys eduskuntapuolueiden puheenjohtajien hyvien käytöstapojen hallitsemisesta. Lähes kaikissa niissä on ollut yleistä toisten puheenvuorojen häiritseminen, päälle puhuminen ja huutelu. Pahimmillaan tähän on syyllistynyt myös keskustelun juontaja.

Jussi Linjaman nälvintä Ville Valkamaa kohtaan on omituista käytöstä

Soitin Jussi Linjamalle ja esitin heti alkuun kysymyksen puhelimessa, että mitä tekee JL-Optimize?

Jussi Linjama löi luurinkorvaan. Akku ei loppunut, koska puhelin hälytti vielä seuraavallakin soitolla, jonka hän hylkäsi. Kerroin tästä tämän jälkeen Linjamon blogin kommenttikentässä, jotka poistettiin. Kuvan kaappaus viesteistä on liitteenä.

Jussi Linjama on kyseenalaistanut, herjannut ja vääristellyt Turun Pari Oy:n liiketoimintaa Puheenvuorossa useaan otteeseen.

Missä menee korrektiuuden raja Puheenvuorossa?

http://rikureinikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232552-keittiolabrakokeita-...

"Ja ulkoseinän johtumislämpöhäviöihin tuo tökötti ei todellakaan voi vaikuttaa. Aivan vitsi koko jätkä. Kusettaja."

Ei kovin kohteliasta, sanoisin.

Mitä muut ovat mieltä?

 

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232614-missa-menee-korrekti...

Tulkitsen Riku Reinikan 5.3.2017 kello 13.19 kirjoittaman kommentin viralliseksi anteeksipyynnöksi ja hyväksyn sen.

 

-----

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä