Kapulat pois lastenrattaista! - Soili Haverinen Sivuston tehtävänä on herättää yhteiskunnallista keskustelua erityisesti lapsiperheiden taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvistä aiheista.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puukotus

Puukotus-mielenosoitus eduskuntatalon portailla

Eduskuntatalon portailla on ollut puukotus-mielenilmaus joka johti poliisioperaatioon. Kaksi ulkomaalaistaustaista miestä on puukottanut itseään vatsaan eduskuntatalon portailla. Teosta ei tietojen mukaan ole aiheutunut vaaraa sivullisille.

Onko totta, että ulkomaalaistaustaisen suomea ehkä huonosti puhuvan henkilön pitää puukottaa itseään eduskuntatalon portailla saadakseen huomiota. Millainen maa Suomi siinä tapauksessa on? Voiko tuollainen käytös levitä myös kantasuomalaisten piirin?

Missä on paheksunta?

Tampereellakin aina sattuu ja tapahtuu: Poliisi tutkii tappeluja Pirkanmaan yössä. Kun hiljattain kirjoitin blogini: Miten väkivalta kitketään Suomesta? Niin tarkoitin juurikin mm. tällaisia tapauksia. Vaikken ihan täysin vakavissani ollutkaan. Tätäkään juttua ei pidä liian vakavasti ottaa. Toisin on tilanne huomenna.

Miksi Huusko vähättelee poliitikkojen vastuuta Turun tapahtumista?

Julkisuuteen on päättäjien taholta noussut kaksi keinoa terrorismin torjunnaksi: palautuskeskukset ja tiedustelulain uudistus.

Kummatkin herättävät paljon kritiikkiä ja vastustusta -onko olemassa muita keinoja. Palautuskeskuksia joihin kielteisen päätöksen saaneiden liikkuminen kansalaisten parissa estettäisiin saa kannatusta oikeistopoliitikoilta ja vastustusta vasemmistosta. Viranomaisten oikeudesta skannata kaikkien ihmisten yksityiselämää näyttäisi saavan lievää kannatusta ainakin kokoomuksen ja keskustan riveissä sekä kristillisdemokraateilta.

Turun tapaus: vieläkö pitää olla järkyttynyt?

Pidän itsenä melko tunteikkaana ja empaattisena ihmisenä. En kuitenkaan kokenut Turun tapausta järkyttävänä. En siis noista puukotuksista järkyttynyt.

Erään sivistyssanakirjaja mukaan järkyttyminen tarkoittaa: kokea äkillinen, voimakas yllätyksenpelon, inhon tai muu kielteinen tunne

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä