Kapulat pois lastenrattaista! - Soili Haverinen Sivuston tehtävänä on herättää yhteiskunnallista keskustelua erityisesti lapsiperheiden taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvistä aiheista.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU Italia

Italian pelle, Matteo Salvini

Italialaiset ovat viime aikoina tykänneet koomikoista, tai pelleistä. Ovat tykänneet niin paljon että ovat halunneet tehdä heistä omia johtajiaan.  Toki samanlainen kehitys on näkynyt myös monissa muissa maissa, missä koomikot ja tahattomat koomikot ovat nousseet kansansuosionsa myötä päättämään maansa asioista.


Kansalaiset ovat ilmeisesti sitä mieltä että pellet osaavat päättää. Voi olla niin ettei kansa kaikkitietävä ole tässä asiassa oikeassa.  Maailmassa on myös toisenlaisia asiantuntijoita, oikeita asiantuntijoita, joiden mielestä pellet eivät osaa päättää.

Italian hupikriisi on kaikkien ongelma tai autuus

Italian velkakriisi on hupaisa juttu, koska eihän valtiot maksa velkaansa koskaan. Suomi oli viimeinen ja ainoa joka on joskus maksanut. Miksi siis höpötetään Italian tai Kreikan kriiseistä kirjoitetaan niille vain lisää lainaa, eihän sitä velkaansa valtiot takaisin muuallakaan maksa.

Nykyisin lyhennetään velkaa tai sitä sanotaan lyhentämiseksi, kun ei enää nosteta uutta erää. Mutta että joku maa alkaisi oikeasti lyhentää velkaansa olisi jo suuri uutinen.

EU ja Italia sopivat budjettikiistan

Euroopan unioni ja Italian populistihallitus ovat tänään sopineet kiistan  Italian vuoden 2019 budjettiehdotuksesta.

Euroopan komission varapuheenjohtaja  Valdis Dombrovskis  sanoi tiedotustilaisuudessa, että ratkaisun  avulla vältetään liiallisen alijäämän menettelyn avaaminen.

Eipä tuossa tainut tulla Italian julkinen talous tullut yhtään parempaan kuntoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä