Kapulat pois lastenrattaista! - Soili Haverinen Sivuston tehtävänä on herättää yhteiskunnallista keskustelua erityisesti lapsiperheiden taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvistä aiheista.

Kotihoidontuen leikkaaminen ei parantaisi naisten asemaa

Julkaistu Hesarin mielipidepalstalla 10.3.2012

 

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö syyttää (HS 9.3.2012) kotihoidontukea nuorten naisten työllistymisongelmista. Tässä hän haukkuu väärää puuta. Työllistymisongelmat eivät johdu kotihoidontuesta vaan vanhempainvapaiden kustannuksista. Niin kauan kuin vanhempainvapaiden kustannukset koituvat työnantajien maksettavaksi, nuoret naiset ovat miehiä huonommassa asemassa työmarkkinoilla ja siksi jäävät helpommin kotiin
kotihoidontuella. Kotihoidontuki ei ole sukupuolisidonnainen, eikä se myöskään estä
osa-aikatyön tekemistä, vaan nimenomaan mahdollistaa joustavan palaamisen työelämään.

Puhumalla ”ei-toivotusta pitkittyneestä kotiäitiydestä” Niinistö osoittaa pöyristyttävää kotivanhempien aliarvostusta, vaikka nämä tekevät yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta kaikkein merkittävintä työtä. Ne, jotka haluavat tämän elämänvalinnan tehdä, ansaitsevat yhteiskunnan kaiken tuen ja arvostuksen halveksinnan sijaan.

Jos kotihoidontukea leikataan Niinistön mainitsemilla perusteilla, sillä ainoastaan kavennetaan lapsiperheiden mahdollisuuksia suunnitella elämäänsä joustavasti, mutta nuorten naisten asemaan työmarkkinoilla ei tule parannusta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat